Velkommen til VIBESHESTEVERDEN.

Og til Vibes hestes verden.

Her på siden vil jeg dele tips, trick, træning, oplevelser, erfaringer og mine meninger om det, der handler om heste.

Jeg har i mange år arbejdet med mange meget forskellige islandske heste.  Også på Island. Jeg er uddannet B-instruktør og national sportsdommer i DI, Dansk Islænderforening.

Jeg har selv 12 meget forskellige islandske heste.

Og jeg har altid været nysgerrig på ”dette må kunne gøres bedre”. Både med hesteforståelse, ridning, træning og i det hele taget det, at have med heste at gøre.

 Jeg søger hele tiden ny viden. Og mit mål er at få glade, motiverede heste, som har det godt -mentalt og fysisk.

Jeg glæder mig til at dele denne verden med dem, som har lyst til at se med.

Lidt mere ”OM”.

Da jeg startede med at ”samle på heste”, drømte jeg om en rigtig god ganger med store vide bevægelser, stærk markeret trav og en jeg på sigt kunne ride stævne på. Hver gang jeg så købte en hest, faldt jeg for noget andet,- så det blev aldrig den, jeg drømte om. Så måtte jeg jo købe endnu en- og endnu en og…. Den type jeg drømmer om, er endnu ikke ude på min mark. Jeg har gennem tiden erhvervet mig mange flere, end de 12, jeg har nu. De andre er enten døde her(eller på hospital) eller fortrydeligt solgt. Fortrydeligt, fordi jeg indså mange af dem fik en skæbne, jeg på ingen måde hverken havde drømt om eller turdet tænke. Så var de blevet her. To er blevet solgt til to af mine veninder, hvor de blev, til de døde. Men ALT dette har været med til, at jeg er blevet det hestemenneske, som jeg er i dag. Med en masse viden og erfaring om heste, problemheste, hestefolk, hestekøbere, hestesælgere, hestens bevægapparat, træning, ridning, håndtering, hestens væsen og hestes udfordringer af alle mulige slags. Mange af mine heste er købt med en viden om, at de engang VAR den der travstamper med store vide bevægelser, som jeg drømte om,- for det havde jeg set. Da de så senere står til salg og jeg farer ud og ser dem(inde i mit hoved er de allerede købt), kan jeg godt mærke at det knirker da godt nok lidt nu i den her hest. Og den ligner slet ikke den, jeg så som yngre. ”Men det fixer jeg lige”, tænker jeg. Jeg elsker jo det der nørderi, finde metoder og få det til fungere. Men sådan skulle det ikke gå. Med nogen af dem-. Alt dette vil jeg komme mere ind på,- og det vil være omdrejnings punkt for de emner jeg vil skrive om her. Blandet med aktuelle her-og-nu emner, refleksioner og oplevelser. Jeg håber, de oplevelser og erfaringer jeg har gjort mig, måske kan hjælpe andre, både i forhold til at købe hest, træne, ride og håndtere heste. Jeg har tit ønsket tilsvarende viden var tilgængelig, da jeg selv startede.

Kontaktoplysning:

Vibe Skouenborg, Løvskal Landevej 84, 8850 Bjerringbro

51908561

vibesko@hotmail.com

Jeg er uddannet instruktør og kører gerne ud og underviser.