INDLEDNING. Min første blogdag.

Lidt mere ”OM”. Min første islandske heste købte jeg i 1992.  En 17 år gammel totalt angst og traumatiseret hest som var kommet ned fra Island til EM i Sverige i 1985.  Han var så bange og uhåndterbar at ingen gad beholde ham åbenbart, så han havde været solgt nonstop siden da. Og haft rigtig mange ejere.  Han er en historie helt for sig selv. Men siden kom der mange flere til. Og nu har jeg 12- alle meget forskellige.  Den yngste er fra 2010 og den ældste fra 1989. Alle med enten stor eller lille udfordring…

Da jeg startede med at ”samle på heste”, drømte jeg om en rigtig god ganger med store vide bevægelser, stærk markeret trav og en jeg på sigt kunne ride stævne på. Hver gang jeg så købte en hest, faldt jeg for noget andet,- så det blev aldrig den, jeg drømte om. Så måtte jeg jo købe endnu en- og endnu en og…. Den type jeg drømmer om, er endnu ikke ude på min mark.

Jeg har gennem tiden erhvervet mig mange flere, end de 12,  jeg har nu. De andre er enten døde her(eller på hospital) eller fortrydeligt solgt. Fortrydeligt, fordi jeg indså mange af dem fik en skæbne, jeg på ingen måde hverken havde drømt om eller turdet tænke. Så var de blevet her. To er blevet solgt til to af mine veninder, hvor de blev, til de døde.

Men ALT dette har været med til, at jeg er blevet det hestemenneske, som jeg er i dag. Med en masse viden og erfaring om heste, problemheste, hestefolk, hestekøbere, hestesælgere, hestens bevægapparat, træning, ridning, håndtering, hestens væsen og hestes udfordringer af alle mulige slags. Mange af mine heste er købt med en viden om, at de engang VAR den der travstamper med store vide bevægelser, som jeg drømte om,- for det havde jeg set. Da de så senere står til salg og jeg farer ud og ser dem(inde i mit hoved er de allerede købt), kan jeg godt mærke at det knirker da godt nok lidt nu i den her hest. Og den ligner slet ikke den, jeg så som yngre. ”Men det fixer jeg lige”, tænker jeg. Jeg elsker jo det der nørderi, finde metoder og få det til fungere. Men sådan skulle det ikke gå. Med nogen af dem-.

Alt dette vil jeg komme mere ind på,- og det vil være omdrejnings punkt for de emner jeg vil skrive om her. Blandet med aktuelle her-og-nu emner, refleksioner  og oplevelser.

Jeg håber, de oplevelser og erfaringer jeg har gjort mig, måske kan hjælpe andre, både i forhold til at købe hest, træne, ride og håndtere heste.  Jeg har tit ønsket tilsvarende viden var tilgængelig, da jeg selv startede.