Hvordan det hele startede.

6. december 2019 Af vibe skouenborg
I 1992 købte jeg min første islandske hest.  Lidt tilfældigt. Jeg havde redet ham i et års tid inden, et sted jeg kom og hjalp. Da de så ville sælge ham igen,- var jeg nødt til at købe ham, for ikke at miste ham. Han var en 17 år gammel, totalt angst og traumatiseret vallak, som var kommet ned fra Island til EM i Sverige i 1985.  Han var så bange for mennesker at han aldrig lagde det fra sig. Inden jeg købte ham, havde han haft mange ejere. Han var virkelig udfordret både fysisk og mentalt. Altid på vagt. Han ‘vendte helt forkert’, fordi han havde haft svært ved at tølte, så hovedet var hevet op- og da han var redet af en STOR mand, kan man godt regne ud, hvordan det er for en hesteryg. Så han blev starten på min lange rejse. Han var den første i en lang række af heste, jeg igennem tider har erhvervet mig. Den overordnede drøm var at finde en potentiel konkurrence hest som jeg selv kunne forme, -med stor flot fjedrende trav. Det er blevet til mange – mange flere, end de 12,  jeg har nu. De andre er enten døde her(eller på hospital) eller fortrydeligt solgt. Fortrydeligt, fordi jeg indså mange af dem fik en skæbne, jeg på ingen måde hverken havde drømt om eller turdet tænke. Så var de blevet her. To er blevet solgt til to af mine veninder, hvor de blev, til de døde. Så derfor er jeg det hestemenneske, jeg er i dag. Med viden og erfaring om heste, problemheste, hestefolk, hestekøbere, hestesælgere, hestens bevægapparat, træning, ridning, håndtering, hestens væsen og hestes udfordringer af alle mulige slags. Dette bliver stikordene til de emner, jeg vil skrive om. Blandet med aktuelle her-og-nu emner og refleksioner.